2015-2016 Eğitim Yılı Etkinliklerimiz

Etkinlik Tarihi: 01 Ocak 2015 00:00 - 08 Ağustos 2016 00:00

  • Üniversitemiz ve Tıp Fakültemiz tarafından toplumda beyin farkındalığı oluşturmak amacıyla her yıl Mart ayı içerisinde uluslararası bir kampanya çerçevesinde bütün dünya ile birlikte eş-zamanlı olarak düzenlenen “Beyin Farkındalığı Haftası” kapsamında ilimizdeki lise öğrencileri arasında:

-İlimizde bulunan Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerini beyin ve sinir sistemi konularıyla tanıştırmak ve onların ilgisini çekerek geleceğin sinirbilimcilerinin yetişmesine katkıda bulunmak,

-Gençlerin enerjisini belli hedefe odaklamak ve farkındalık yaratmak,

-Gençlerimizin araştırmacılığa yönelmesini sağlamak

amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ve Valilik Makamının onayı ile Prof. Dr.

Ferhan ESEN Koordinatörlüğünde “9. Beyin Bilgi Yarışması” düzenlenmiştir.

  • Merkez Müdürü tarafından Prof. Dr. Ferhan ESEN tarafından Üniversitemiz Valide Malhatun Uygulama Ve Araştırma Anaokulu’nda 16 Mart 2016 tarihinde “Çocuklar için Sinirbilimi: BEYNİMİZİ TANIYALIM!” başlıklı bir sunum yapılmıştır.
  • Beyin Farkındalığı Haftası-2016 etkinlikleri kapsamında çeşitli konferanslar ve paneller düzenlenmiş ve bunlar içinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında aşağıda belirtilen konferans düzenlenmiştir. 

Konferans: MADDE BAĞIMLILIĞI ve SUİSTİMALİ (Prof. Dr. Fatma Sultan KILIÇ, Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)

“Seyitgazi İlçesinde Eğitim ve Öğretim Faaliyetlerinin Desteklenmesi” Projesi:

  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında “Seyitgazi İlçesinde Eğitim ve Öğretim Faaliyetlerinin Desteklenmesi” ne ilişkin protokol 04.03.2016 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Hasan GÖNEN ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi ÖZEN tarafından imzalanmıştır.

İmzalanan protokolün amacı;

Seyitgazi İlçesinde eğitimin niteliği ile ilgili olarak belirlenen ve önceliklim alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda

  • Planlı çalışmalar yürütülerek özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltmek,
  • Seyitgazi İlçesinde görev yapmakta olan öğretmenlerini niteliğini artırmak ve eğitimin desteklenmesini sağlamaktır. 
  • Ayrıca yıl boyunca sürecek bilimsel ve sosyal aktivitelerde Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak etkinlikler düzenlenmek ve yürütmektir.
  • Protokolde, planlanan tüm faaliyetlerin ÇOGEM Müdürü Prof. Dr. Ferhan ESEN ile Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi AVCI tarafından koordine edileceği belirtilmiştir.
  • Protokol kapsamında ESOGÜ Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM) ve Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yürütme Kurulları ilk toplantısını 1 Nisan 2016 günü ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirmiştir.  

Protokol için belirlenen ÇOGEM Yürütme Kurulu Üyeleri:

Prof. Dr. Ferhan ESEN

Doç. Dr. Şengül ANAGÜN

Doç. Dr. Figen ÇALIŞKAN

Doç. Dr. Nurdilek GÜLMEZOĞLU

Doç. Dr. Hüseyin ANILAN

Doç. Dr. Aytaç KURTULUŞ

Yrd. Doç. Dr. Engin KARAHAN

Yrd. Doç. Dr. Yusuf AY

Yrd. Doç. Dr. Ali Onur ÖZÇELİK

Araş. Gör. Dr. Serdar ÇAĞLAK

Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yürütme Kurulu Üyeleri:

Servet DEMİRCİ

Uğur Mete KURTOĞLU

Tezcan KORUCUOĞLU

Alper YİĞİT

Ömer Kamil KALELİ

Hakan KIRMIZIBEKMEZ

Burcu KARAKUZU

Tunç ARYÜCE

Gültekin YÜCEL

  • “Seyitgazi İlçesinde Eğitim ve Öğretim Faaliyetlerinin Desteklenmesi”ne ilişkin protokol kapsamında ESOGÜ ÇOGEM ve Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yürütme Kurulları toplantısı 6 Nisan 2016 Çarşamba günü Seyitgazi’de yapılmıştır.

“ESOGÜ Boyama Kitapçığı”

  • Üniversitemizin sahiplendiği şehrimize yerleştirilen Suriyeli göçmenlere okuma ve yazma öğretme sosyal proje kapsamında ÇOGEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şengül ANAGÜN ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Anılan görev almışlardır. Doç. Dr. Şengül ANAGÜN ve Doç. Dr. Hüseyin Anılan’a öğrencilerine dağıtması ve öğrencilerin öğrenmelerinin kolaylaştırılması amacıyla Prof. Dr. Ferhan ESEN tarafından      “ESOGÜ BOYAMA KİTAPCIĞI”    hazırlanmış ve kitapçık ESOGÜ Basımevi tarafından basılmıştır.

“Çevre Haftası -2016”

 

  • “Seyitgazi İlçesinde Eğitim ve Öğretim Faaliyetlerinin Desteklenmesi” ne ilişkin protokol kapsamında, Çevre Haftası-2016 1 Haziran 2016 tarihinde Seyitgazi İlçesinde “FRİG VADİSİ’NDE YEŞİLYÜRÜYÜŞ” olarak düzenlenmiştir. Etkinlik ESOGÜ Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu ve ESOGÜ Genç TEMA Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe katılan idareci, öğretmen ve öğrenciler çevre temizliği yaparken rehber Fatma Yavuz’dan Frig Vadisi hakkında bilgiler kazanmıştır.