2014-2015 Eğitim Yılı Etkinliklerimiz

Etkinlik Tarihi: 01 Ocak 2014 00:00 - 01 Ocak 2015 00:00

  • Merkez Müdürü Prof. Dr. Ferhan ESEN tarafından 4 Kasım 2014 tarihinde Dumlupınar İlkokulu 4-G sınıfında “Dolaşım ve Solunum Sistemi” başlıklı bir sunum yapılmıştır.
  • Üniversitemiz ve Tıp Fakültemiz tarafından toplumda beyin farkındalığı oluşturmak amacıyla her yıl Mart ayı içerisinde uluslararası bir kampanya çerçevesinde bütün dünya ile birlikte eş-zamanlı olarak düzenlenen “Beyin Farkındalığı Haftası” kapsamında ilimizdeki lise öğrencileri arasında:

-İlimizde bulunan Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerini beyin ve sinir sistemi konularıyla tanıştırmak ve onların ilgisini çekerek geleceğin sinirbilimcilerinin yetişmesine katkıda bulunmak,

-Gençlerin enerjisini belli hedefe odaklamak ve farkındalık yaratmak,

-Gençlerimizin araştırmacılığa yönelmesini sağlamak

amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ve Valilik Makamının onayı ile Prof. Dr. Ferhan ESEN Koordinatörlüğünde “8. Beyin Bilgi Yarışması” düzenlenmiştir.

  • Prof. Dr. Ferhan ESEN koordinatörlüğünde, Tıp Fakültesi gönüllü öğrencileri Tuğçe DİNÇ, Ceyhun TEMEL, Utku DEMİR, Ramazan UÇAK, Mehmet TOPRAK, Oktay RODOPLU ve Merve BAYRAKTAR’dan oluşan “BEYİN TAKIMI-2015” tarafından Reşat Benli İlkokulu öğrencilerine “Beynimizi Tanıyalım ve Onu Koruyalım!” başlıklı bir sunum yapılmıştır. Beynimizin bölümlerinin ve her bir bölümün fonksiyonlarının anlatıldığı sunumda beynimizin korunmasının önemi üzerinde durulmuştur. 
  • Beyin Farkındalığı Haftası-2015 etkinlikleri kapsamında çocuk gözüyle beynimizi anlatmak üzere Reşat Benli İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan resimlerden oluşan “BANA GÖRE BEYNİM” Resim Sergisi 17 Mart 2015 günü Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu Fuayesinde açılmıştır. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Gönen ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar katılmıştır.  
  • Merkez Müdürü tarafından Prof. Dr. Ferhan ESEN tarafından Üniversitemiz Valide Malhatun Uygulama Ve Araştırma Anaokulu’nda 20 Mart 2015 tarihinde “Çocuklar için Sinirbilimi: BEYNİMİZİ TANIYALIM!” başlıklı bir sunum yapılmıştır.
  • Beyin Farkındalığı Haftası-2015 etkinlikleri kapsamında çeşitli konferanslar ve paneller düzenlenmiş ve bunlar içinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında aşağıda belirtilen konferanslar ve panel düzenlenmiştir. 
  • Konferans-1: MADDE BAĞIMLILIĞI ve SUİSTİMALİ (Prof. Dr. Fatma Sultan KILIÇ, Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)
  • Konferans-2: BONSAİ KULLANIMI ve ZEHİRLENMELERİ (Prof. Dr. Kevser EROL, Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)
  • Panel: MADDE ve BİZ

Moderatör: Prof. Dr. Gülten SÖNMEZ SEBER

  • :   Dr. Gizem TOSUN DİLCİ: “Günümüz Krizi Bonzai”

Dr. Yunus Emre AVŞAR: “Bağımlı Beyin ”

Dr. Zafer SUBAŞI: “Üniversitemizdeki Durum: Bir Çalışmanın Gösterdikleri”

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlamaları (22 Nisan 2015):

  • Rektörümüz Prof. Dr. Hasan GÖNEN’in katılımıyla Merkez Yönetim, Bilim ve Danışma Kurulu üyeleri, Reşat Benli İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile Üniversitemiz mensupları tarafından Atatürk Heykeli’ne çelenk konulmuş ve saygı duruşu gerçekleştirilmiştir. Ayrıca “Çocuk Şenliği” kapsamında:
  • Reşat Benli İlkokulu Öğrencilerinin Gösterisi
  • Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Öğrencilerinin Gösterisi 

düzenlenmiştir.

  • Merkezimiz, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen “I. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı” na katılmıştır. Bu kapsamda, Merkez Müdürü Prof. Dr. Ferhan ESEN ve Merkez Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hüseyin ANILAN “Yöresel Çocuk Oyunlarının Çocukların Gelişimine Olan Etkilerinin Değerlendirilmesi” başlıklı bir sözlü bildiri sunmuştur:

Ferhan ESEN, Hüseyin ANILAN (2015) “Yöresel Çocuk Oyunlarının Çocukların Gelişimine Olan Etkilerinin Değerlendirilmesi”. I. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı Kongre Kitabı. 14-17 Mayıs 2015, Sayfa: 334-342.

 “Çevre Haftası -2015”

  • Merkezimiz ÇEVRE HAFTASI -2015 kapsamında Reşat Benli Anaokulu’nda 2 Haziran 2015 tarihinde düzenlenen ÇEPEÇEVRE başlıklı etkinlikte, Prof. Dr. Ferhan Esen tarafından hazırlanan “Çevremiz ve Biz” Boyama Kitapçığı öğrencilere dağıtılmış ve boyama etkinliğinde çevre ile ilgili bilgiler aktarılmıştır.
  • İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri tarafından Reşat Benli Anaokulu öğrencilerine “Geri Dönüşüm” başlıklı bir çizgi film gösterimi yapılmıştır.
  • Çevre Haftası-2015 kapsamında Reşat Benli İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla 2 Haziran 2015 tarihinde aşağıdaki etkinlikler düzenlemiştir.    
  1. "Biz Çöp Değiliz!" Geri Dönüşüm Defilesi.
  2. “Ağacıma Dokunma!" Tiyatro Gösterisi.