2013-2014 Eğitim Yılı Etkinliklerimiz

Etkinlik Tarihi: 01 Ocak 2013 00:00 - 01 Ocak 2014 00:00

  • Yönetim Kurulumuzun 17 Aralık 2013 tarihinde yaptığı toplantıda Merkezimizin kuruluş amacı doğrultusunda eğitim faaliyetlerinde bulunmak amacıyla Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu’nun ve Vali Sami Sönmez İlkokulu’nun Kardeş Kurum olarak belirlenmesine karar verilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 20.02.2014 tarihli ve 88074293/315.01/760512 sayılı yazısı ile bu okullarda Kardeş Kurum olarak hizmet vermemiz uygun görülmüştür.
  • Merkez Müdürü, Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeleri, 26 Mart 2014 tarihinde Kardeş Kurumlarımız Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu ve Vali Sami Sönmez İlkokulu yöneticilerini ziyaret ederek düzenlenecek etkinlikleri belirlemiş ve planlamıştır.  
  • Üniversitemiz ve Tıp Fakültemiz tarafından toplumda beyin farkındalığı oluşturmak amacıyla her yıl Mart ayı içerisinde uluslararası bir kampanya çerçevesinde tüm dünya ile birlikte eş-zamanlı olarak düzenlenen “Beyin Farkındalığı Haftası” kapsamında ilimizdeki lise öğrencileri arasında 2008 yılkından beri “Beyin Bilgi Yarışması” düzenlenmektir. Türkiye Koordinatörlüğünün Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Ferhan Esen tarafından yapıldığı yarışmaya 2014 yılından itibaren Merkezimiz de dâhil olmaya başlamıştır. “7. Beyin Bilgi Yarışması” Merkezimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
  • “Beyin Farkındalığı Haftası” ESOGÜ Tıp Fakültesi 3. Sınıf gönüllü öğrencilerinden Ecem KARADENİZ, Tuğçe DİNÇ, Ceyhun TEMEL ve Utku DEMİR’den oluşturulan  “BEYİN TAKIMI-2014” tarafından 2 Nisan 2014 tarihinde Kardeş Kurumumuz Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu’nda “Beynimizi Tanıyalım ve Koruyalım!” konulu bir sunum yapılmıştır.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlamaları (22 Nisan 2014): 

  • Rektörümüz Prof. Dr. Hasan GÖNEN’in katılımıyla Merkez Yönetim, Bilim ve Danışma Kurulu üyeleri, Kardeş Kurumlarımızın yönetici, öğretmen ve öğrencileri, ESOGÜ Anaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile Üniversitemiz mensupları tarafından Atatürk Heykeli’ne çelenk konulmuş ve saygı duruşu gerçekleştirilmiştir.
  • Bu kapsamda 22 Nisan 2014 tarihinde Kardeş Kurumlarımızın desteği ile aşağıdaki etkinlikler yapılmıştır:

-23 NİSAN GÜZELLEMESİ: Yrd. Doç. Dr. Cezmi KARASU (ESOGÜ ATAM Müdürü)

-ESOGÜ MÜZİK KULÜBÜ GÖSTERİSİ: Koordinatör:  Uzman Muhammed AYDIN (Müzik Kulübü Danışmanı)

-2. ÇOCUK ŞENLİĞİ

      Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu Öğrencilerinin Gösterisi

      Vali Sami Sönmez İlkokulu Öğrencilerinin Gösterisi

       ESOGÜ Anaokulu Öğrencileri Korosu

  • RESİM SERGİSİ: Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu Öğrencilerinin “23 Nisan” konulu resim sergisi.
  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi tarafından 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde düzenlenen “Bilim Şenliği-Doğa ve Fen Okulu” kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Merkezimiz:
  • “Doğanın Gerçek Kahramanları”
  • “DNA İzolasyonu ve Hayvansal Dokulardan Örnekler”
  • “Ben Bilmem Beynim Bilir!” programlarıyla katılmıştır.

 “Çevre Haftası -2014”

  • Merkezimiz Çevre Haftası -2014 etkinlikleri kapsamında Kardeş Kurumumuz Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu’nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde  “GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK” defilesi düzenlemiştir. 
  • Kardeş Kurumumuz Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla “RÜZGÂRIN ÖYKÜSÜ” adlı mini tiyatro gösterisi yapılmış ve susuzluğa dikkat çekilmiştir.
  • 6 Haziran 2014 tarihinde düzenlenen “ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR” etkinliğinde Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu öğrencilerine ESOGÜ Zooloji Müzesi gezisi düzenlenmiştir.
  • 10 Haziran 2014 tarihinde ESOGÜ Tıp Fakültesi Çevre ve TEMA Kulübü ile birlikte ESOGÜ Anaokulu Bahçesi “12. ÇİÇEK DİKİM ŞENLİĞİ” düzenlenmiştir.

“ESOGÜ Dört Mevsim Bilim Dergisi”

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin yayını olarak “ESOGÜ Dört Mevsim Bilim Dergisi” adı altında yayın hayatına başlayan İlkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış olmak üzere yılda dört kez yayınlanan çocuk dergisinin 3.,4. ve 5. sayıları basılmış ve dergilerimiz başta Kardeş Kurumlarımızın öğrencileri olmak üzere diğer kurumların öğrencilerine iletilmiştir.